Rebecka, kallas Kogg.
Är 19 år gammal och studerar konsthantverk på universitetet. Älskar te, choklad, mys med min sambo och hästar. Tar även en hel del promenader (helst i regn) när jag får chansen. Välkommen till min blogg!

Kategorier

Arkiv

2016 juli, september,
2015 januari, februari, mars, april, juni, augusti, september, december
2014 januari, februari, mars, april, maj, juni, juli, augusti, september, november, december
2013 maj, juni, juli, augusti, september, oktober, november, december

Kläder ska passa kroppen, inte tvärt om!

Kategori: Om mig Vardag; Kommentarer (5)

 

Är kär i min nya jacka! 😍

Nu tänkte jag faktiskt get real här på bloggen, och inte vet jag varför. Eller jo, för att jag kände för det. (Oooh, slaaaay! (Varnar för rörigt inlägg men med ett känsligt ämne blir det lätt så))

Jag har sedan många år tillbaka haft problem med min syn på mig själv. Jag har hela mitt liv (fram tills ca 2 år tillbaka) varit överviktig. Trots att jag aldrig varit mobbad för min vikt eller ens retad en enda gång, har jag alltid tänkt att jag inte är nog, att jag nog skulle passa in ännu bättre om jag var riktigt smal. Att om jag gick ner de där kilona skulle jag inte bara bli skitsnygg utan också känna mig bättre än någonsin. Jag trodde att mitt välmående hängde på vad min våg visade mig.

Så jag började träna. Och räkna kalorier. Efter ett tag hade jag stenkoll på vad jag åt och googlade var och varannan dag på "kalorisnål frukost" innan jag steg upp. Jag gick snabbt ned i vikt och åt ca 800 kcal om dagen. I någon månad tränade jag ca 4 gånger i veckan.

Mitt instagramflöde fylldes snabbt av smala, snygga modeller (som jag då inte visste hade en kroppsform som jag aldrig kommer att ha, och som hade lite väl stora mellanrum mellan låren) och jag ville se ut som dem. Jag såg bara de där instagramvänliga personerna överallt och trodde att jag behövde bli sån för att vara nog för någon (och för mig själv).

Det fanns vänner runt mig som såg att jag åt och mådde dåligt. Att jag tränade mycket och såg olycklig ut. Sen fanns det också de vännerna som (när jag skulle äta hos dem) sa saker som "haha, men du äter ju ändå så lite!"

Dem menade inte illa, såklart. Men för mig kändes det inte så bra och skämtsamt.

Nu, när jag tänker igenom allt detta, inser jag hur sjukt det är att jag kunde gå runt sådär. Att jag inte bröt ihop som ett korthus?! Kroppen är fantastisk.

Jag har fortfarande tankar om min vikt och om min mage som putar ut, men jag hanterar det på ett helt annat sätt.

Idag fylls mitt instagramflöde med kroppspositivitet. Maja Maria Kristina, Babe Ebba, I am Iskra och Ashley Graham är bara några personer som får visas på min instagram.

Att ha dem där har hjälpt mig oerhört mycket i kampen mot självhatet. Jag har min fina pojkvän, min underbara familj (framförallt min syster) och mina vänner som hjälper mig att nå det välmående som alla behöver - det psykiska.

När jag provar kläder och plagget inte passar tänker jag inte att det är min kropp det är fel på, det är fel på kläderna. Att tänka att tröjan inte är smickrande för min fina kropp hjälper mig. Att titta på Therese Lindgrens videos om ångest och kroppsideal stärker mig också.

Jag är hårdast mot mig själv men ser alltid gott i andra. Man borde se gott i sig själv också. Jag är fan bäst.

PS. Här är en bild på en ko, ifall ni inte vill läsa eller ifall ni bara vill se en riktigt söt liten ko. Se så fin!!! DS.